Kinderen van Sikkim

Wie zijn wij ....

...... en wat doen we?

De Stichting Kinderen van Sikkim heeft als doel kinderen uit de allerarmste gezinnen in de Indiase deelstaat Sikkim in staat te stellen een goede opleiding te volgen.
 
Tot 2016 bood de Stichting gratis basisschoolonderwijs aan op de door haar opgerichte Sikkim Himalayan Academy (SHA). Thans sponsort de Stichting veelbelovende oud-leerlingen van SHA om hen in staat te stellen een opleiding te volgen aan een goede privéschool (Dr. Grahams Homes) en daarna aan een universiteit. Inmiddels studeert een aantal van "onze" kinderen niet alleen in Sikkim, maar ook in Delhi, Calcutta en Bangalore!
 
Voor meer informatie zie tabblad "Onze projecten".

Bericht 9 juli 2021

 

Beste Sponsoren,

Een van onze studenten aan Dr Grahams Homes, heeft onderstaande mail geschreven, om haar Sponsoren te bedanken.

Lhaki zit in klas 11 en doet nu examen voor klas 12, als het goed is gaat ze volgend jaar naar een college/universiteit.

Zij komt oorspronkelijk van SHA en is een van de in totaal 5 studenten op Dr. Graham Homes die door de Stichting gesponsord worden.

 

De mail:

 

To all our sponsors,

Hi

I hope this mail reaches you in a good health and happiness .It's been a long time since I wrote to you. I hope you and your family are safe and healthy.

The reason that I am writing this mail is to thank you for everything that you have done for us and sponsoring us. 

I am really grateful to be selected as one of the luckiest child as I got this opportunity and I will use this opportunity to reach my goals and making its fulfilled.

And when times comes I hope I can give this opportunity to those children who needs it and help them.

 

 

At present I am in Dr Grahams homes and giving my test.

 

I hope this covid 19 will get over soon and we will be back to our old happiest days .

 

I once again thank you for everything and for helping us through our hard times.

 

Stay safe and take care. 

 

Thanking you ,

Yours faithfully.

Lhaki ,

Student of Dr Grahams homes .

 

 

Nieuwsbrief Kinderen van Sikkim – december 2020

 

Door de pandemie is onze reis naar India in het najaar niet doorgegaan en heeft ook het geplande bezoek van Samjyor en Kursongkit in juni aan Nederland geen doorgang kunnen vinden (de tickets waren al geregeld).

Vandaar een iets ander verslag van het wel en wee van onze kinderen die overigens voor een groot deel inmiddels jong volwassen zijn. Met veel van hen hebben we gelukkig goed contact via Whatsapp.

 

Voor de gehele Nieuwsbrief klik hier.

 

Nog meer informatie is te lezen in de december brief van het UK comité dat voor de sponsering van Dr Graham Homes zorgt, klik hier.

 

Voor informatie van 2019 en vorige jaren , kijk op tabblad “Nieuwsbrieven en Verslagen”.